Itt várja a mai nap 7 legfontosabb híre

ORBÁN ELŐVETTE A HALÁLBÜNTETÉST

Egyes vélemények szerint a legsúlyosabb bűncselekmények esetében csak a halábüntetésnek van kellő visszatartó ereje. Egyetért a miniszterelnökkel, hogy továbbra is napirenden kell tartani a kérdést"


CSAK ELVETTÉK A NEMZETI PARKOK FÖLDJÉT


Kétszer kellett nekifutni, de végül megszavazta a parlament azt a törvényt, ami a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) kezelésébe utalta a nemzeti parkok földjeinek a nagy részét. A Fazekas Sándor vezette Földművelésügyi Minisztérium már tavaly ősz óta dolgozik egy törvénymódosítás-csomagon, amivel nagyjából 150 ezer hektár termőföldet és erdőt vennének el a nemzeti parkok igazgatóságától és adnának oda a földalapnak. Az ügy kérdéseket vet fel, mert a kormány azon kívül, hogy jobb lenne, ha egységesen kezelnék az állami földeket, nem igazán tudott érveket felhozni a változtatás mellett.


MÉGSINCS GOND A NAV MŰKÖDÉSÉVEL


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapításai nyomán meghozta a szükséges intézkedéseket és erről az előírt határidőig tájékoztatta az ÁSZ elnökét – közölte a NAV a honlapján kedden. A számvevőszék márciusban tette közzé, hogy ellenőrzése hiányosságokat tárt fel a NAV-nál. Az ÁSZ-jelentésben elég fontos észrevétel volt, hogy a NAV a törvényi kötelezettsége ellenére valamiért háromévente se ellenőrizte a kiemelt adózók mindegyikét, ennek ellenére a "kiemelt adózó" szókapcsolat még csak nem is szerepel a NAV közleményében.Nem minden kiemelt adózót ellenőrzött a NAV


Már az ÁSZ szerint is voltak kivételesen nem ellenőrzött nagyvállalatok.Tovább

TÜRELMETLENEK A DEVIZAHITELESEK, DE EGYELŐRE NINCS MIÉRT


Eddig 700 ezer devizahiteles kapta meg a banki elszámolást, 400 ezer küldeményt még nem kézbesített a Posta, de a feldolgozás folyamatos - közölte a Posta. Az ügyfelek türelmetlenek, több bankfiók előtt most is jó nagy sor áll, ugyanis még sok százezren nem kapták meg a devizahitelük banki elszámolásával kapcsolatos papírokat. A bankok április 30-ig kell postázzák a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását. Ez azt jelenti, hogy a Postának a szokásos mennyiség fölött közel kétmillió ajánlott-tértivevényes levelet kell kézbesítenie. Ez jó nagy meló, úgyhogy a Posta mindenkitől türelmet kér.


ELKÉPESZTŐ NEGYEDÉV AZ APPLE-NÉL


Az Apple a bevételeket tekintve 30 százalékos növekedést produkált egy év alatt. A cég hétfőn bemutatott negyedéves pénzügyi jelentésében 58 millió eladott iPhone, 58,2 milliárd dolláros bevétel és 17,68 milliárdos profit áll, ami túlszárnyalta az elemzők várakozásait. Az iparág szakértői nagyjából 55,8 millió eladott iPhone-ra és 55,7 milliárdos forgalomra számítottak.


KÉSVE ÉRKEZIK AZ ÚJ OXIGÉN AZ ŰRÁLLOMÁSRA


Műszaki problémák merültek fel a kedden elindított orosz Progressz teherűrhajóval kapcsolatban. A Szojuz hordozórakéták a bajkonuri űrközpontból történt start után nem a kijelölt keringési pályára állították az űrhajót, hanem 30 kilométerrel túllépték azt. Ezért el kellett halasztani az érkezést, a jármű legkorábban csak csütörtökön érheti el az ISS-t.


A teherszállítónak eredetileg hat óra repülés után kellett volna rácsatlakoznia a nemzetközi űrállomásra. Az orosz teherűrhajó üzemanyagot, kísérletekhez használatos eszközöket és oxigént is szállít.


NÉMETH SZABOLCS SZASZA A MEGYE III.-BÓL A NAP FUTBALLISTÁJA


Az Index telefonon elérte az Ausztriában dolgozó Némethet, akinek a bomba szabadrúgásai elrobbantották a magyarfutballszcénát. Németh elmondta, hogyan tervezi meg a szabadrúgásokat, hogyan kell helyesen letenni a labdát, és hogyan kell eltalálni. Ágfalván eléggé büszkék rá.


Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 04. 28.
Cikk forrása

2015. április

© 2013 Kié legyen a föld?