Etikátlanul jár el a kormány földtörvény-ügyben

Az LMP szerint a kormány etikátlanul és jogszerűtlenül vonná ki a sarkalatos törvények sorából a földvagyonról szóló törvény módosítását, amelynek zárószavazását éppen a kétharmados támogatás hiánya miatt halasztották el a múlt héten.


Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: a földművelésügyi tárca zárószavazást előkészítő módosító javaslata részben elhagy kétharmados passzusokat az előterjesztésből, részben olyan bekezdéseket minősít egyszerű többséggel elfogadhatónak, amelyeket korábban maga a tárca sorolt a kétharmadosak közé.


A politikus bírálta, hogy a minisztérium csak azután hívta egyeztetésre keddre az ellenzéki pártokat, hogy már benyújtotta módosító javaslatát. Közölte: az LMP maga is egyeztetést kezdeményezett keddre az ellenzék képviselőivel, hogy megtalálják "a közös halmazt" az előterjesztéssel kapcsolatban.


Mint mondta, pártja azt tudná támogatni, ha nem csökkenne, hanem növekedne a nemzeti parkok vagyonkezelésében lévő védett termőföldek nagysága, ha még a korábban "elcsalt" védett területeket is visszakapnák a nemzeti parkok. A jelenlegi változtatással kapcsolatban Sallai R. Benedek azt javasolta, hogy csak olyan területeket soroljanak át a földalaphoz, amelyek vagyonkezelésének módosítása nem jár a természetvédelem sérelmével. Ilyenek például a honvédségi területek - közölte.


Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 04. 20.
Cikk forrása

2015. április

© 2013 Kié legyen a föld?