Panaszkodnak a fideszes kisgazdák

A Kisgazda Polgári Egyesület – ezek a Fidesszel szimpatizáló kisgazdák, nem úgy, mint a Fazekas Sándor minisztert a minap deresre húzó független kisgazdák – közgyűlést tartott Budapesten. Turi-Kovács Béla elnök szerint


“fenn kívánják tartani a kisgazdák a Fidesszel a szövetségi rendszert, de a kapcsolat nem lehet egyoldalú.”


Az elnök elmondta, hogy a tanácskozáson értékelték a Fidesszel kialakított politikai kapcsolatrendszerüket, amely szerintük a 2010-es választások után nagyrészt formálissá vált. A parlamentben a Fidesz-frakcióban politizáló Turi-Kovács Béla kifejtette: a választásokon, így az időköziken is a KPE szervezetei teljes erővel támogatták a Fidesz-jelölteket, mégpedig abszolút sikeresen, mert


ott, ahol a KPE tagsága végezte a szervezést, toborzást a választásra, ott a Fidesz “még a mostani rossz szériában is sikert tudott elérni”. Ahol viszont “tájidegen emberek” igyekeztek mozgósítani, ott ez többnyire sikertelen volt.


A februári veszprémi időközi választás után olyan jelzéseket kapott, hogy elfelejtették megköszönni a KPE-seknek a munkát, amit rendkívül sajnálatosnak tart.


A politikus, aki mellesleg az Országgyűlés korelnöke is, sérelmezte, hogy a Fidesz választási plakátjain nem szerepelt a kisgazdák logója. Turi-Kovács Béla szerint fenn akarják tartani a szövetségi rendszert, de az nem lehet egyoldalú kapcsolat, ezért szeretnénk visszaállítani a 2003-tól sokáig érvényes együttműködési lehetőséget.


A sajtótájékoztatón kérdezték Turi-Kovács Bélát az állami földvagyon kezeléséről szóló törvénymódosítási javaslatról, amelynek zárószavazását kedden elhalasztotta a Ház, miután nem volt meg a szükséges kétharmados többség. A képviselő elmondta, aggályosnak tartja az indítványt, amelyet a frakciófegyelem miatt szavazott meg. Szerinte


a nemzeti parkok nemzeti kincsek, ezért “idegennek” tart minden olyan korlátozást, amely esetükben a természetvédelmi értékekkel szemben üzleti vagy más alapra helyezi át a rendelkezési jogot.


A termőföld egységes kezelése fontos szempont, de garanciák kellenek, hogy a nemzeti parkok felügyeleti, szakmai lehetőségei ne csorbuljanak – hangsúlyozta.




Cikk megjelenésének dátuma: 2015. 04. 18.
Cikk forrása

2015. április

© 2013 Kié legyen a föld?