MÉG MEGMENTHETJÜK A FÖLDJEINKET!

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 06. 05.


Akinek egy hangyányit is számít a hazája, az ossza meg, és írja alá!


MÉG MEGMENTHETJÜK A FÖLDJEINKET!

Június 20-ig kell az aláírásoknak beérkezni!


Aki még nem írta alá az állami földek eladása elleni népszavazási kezdeményezést, az ezeken a helyeken írhatja alá:


http://mszp.hu/terkep


Aki ki tudja nyomtatni és ismerőseivel aláíratni, az letöltheti az ívet a www.kielegyenafold.hu honlapról - és elküldheti postán ajánlott küldeményként az alábbi címre:


Élőlánc Magyarországért

2422 Mezőfalva, Petőfi Sándor utca 4.


Június 20-ig érkezzen be!



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Így hazudott Fazekas miniszter

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 06. 04.
Cikk forrása

Mi történt a "kimondottan a biogazdálkodás folytatása és annak oktatása céljából" odaadott földekkel" A biogazdálkodásnak itt már annyi: gyomirtó orrba-szájba – 2 leleplező felvétel Kishantos tönkretételéről. Ács Sándorné drámai képei és szomorú közleménye.


Mi történt a "kimondottan a biogazdálkodás folytatása és annak oktatása céljából" odaadott földekkel" Egy friss képet küldök Kishantos  azon földjeinek egyikéről, melyekről Dr. Fazekas Sándor miniszter az alábbiakat mondta:


Fazekas Sándor miniszter 2013. október 28-án kelt írásos nyilatkozata a Parlament honlapján:

"Kishantos esetében összesen 10 birtoktest került kialakításra, ebből együttesen 20 ha-t kitevő 2 birtoktestet a pályáztatásból visszavont az NFA azzal határozott céllal, hogy azt a pályáztatás után a földhiányos Seregélyesi Mezőgazdasági Szakiskolának adja vagyonkezelésbe, kimondottan a biogazdálkodás folytatása és annak oktatása céljából."


Az említett földeket végül nem  a viszonylag közeli Seregélyesi iskola, hanem a Kishantostól több mint 45 kilométerre levő velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola kapta meg "kimondottan a



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



A greenfo is Ozone Zöld-díjas

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 06. 04.
Cikk forrása

A greenfo is Ozone Zöld-díjas

Immáron ötödször idén is kiosztották az OzoneNetwork tévé alapította Ozone Zöld-díjakat a Magyar Fenntarthatósági Csúcs záróeseményeként. A sajtódíjat mi kaptuk.


Az Ozone Zöld-díjat nagy, valamint közép - és kisvállalati kategóriában, továbbá magánszemélyek, civilszervezetek és újságírók között osztják ki. Az elismerést azok a szervezetek, magánszemélyek és újságírók nyerhetik el, akik valamilyen konkrét környezettudatos innovációt valósítottak meg. A díj elnyerésének további előfeltétele a környezet és természetvédelem kiemelt fontosságú kezelése, továbbá hogy a díjazott által megvalósított innováció példaértékű legyen. A hagyományoknak megfelelően idén is öt kategóriában, nagyvállalatok valamint kis és középvállalkozások, továbbá civilszervezetek, magánszemélyek és újságírók között került kiosztásra a díj.


Dr. Tóth László professzor, a Szent István Egyetem Klímatanácsának elnöke – aki egyben a bírálóbizottság elnöke is - bevezetőjében a fenntarthatóság követelményére, valamint a környezettudatos gondolkodás stratégiai fontosságára hívta fel a figyelmet. A díjak átadásán Dr. Fogarassy Csaba, a Klímatanács főtitkára, Wágner Szilvia az



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



Ma kiderült: a fideszes spekulációt szolgálta a termőföldprivatizáció

Cikk megjelenésének dátuma: 2016. 06. 02.


Ma kiderült: a fideszes spekulációt szolgálta a termőföldprivatizáció


Orbán Viktor kormánya az állami földmutyival erkölcstelenül szerzett pénzt most törvénytelenül akarja elkölteni. Ezt jelenti Lázár János mai kijelentése, mely szerint az állami földek értékesítéséből származó bevételeket ipari parkokra, azok területeinek iparosítására fogja a kormány felhasználni.

Tiltakozunk a törvénysértő döntés ellen, és felhívjuk a kormány figyelmét, hogy az Alkotmánybíróság döntése értelmében ezeket a bevételeket csak a Nemzeti Földalapról szóló törvénynek megfelelően lehet felhasználni! Ilyen cél lehet a földvásárlás, a földhasználók helyzetének stabilizálása, a családi gazdaságok megerősítése, a környezetbarát gazdálkodást szolgáló termelés vagy a szociális földprogram támogatása. Ipari parkok létrehozására ezt a pénzt nem lehet felhasználni!


Persze, sejtjük, mindez miért történik. Bizonyára már megvannak azok a fideszes spekulánsok, akiktől meg akarják vásárolni a leendő ipari parkok területeit, jól megtömve a kiszemeltek zsebeit.


Felszólítjuk a kormányt, hogy hagyjon fel a rossz és erkölcstelen földértékesítéssel és a törvénytelen pénzköltéssel! Minden, lopásba fektetett erőfeszítés



>> tovább a teljes cikk megtekintéséhez



© 2013 Kié legyen a föld?