Vesztesek és nyertesek - Magyarország, 2014. november 18.

Kishantos ma első fokon pert vesztett abban a perben, melyben megtámadta a kishantosi földekre kiírt pályázatokat, azok bírálatát, és azt a szerződést, melyet olyan pályázó nyert, aki nem felelt meg a pályázati feltételeknek (az ítélet itt a mellékletben olvasható).

Az ítélet indoklása meglepő: a bíróság nem vizsgálhatja azt, hogy a pályázó megfelelt-e a pályázati feltételeknek... Tehát az NFA valójában annak adja az állami földeket, akinek akarja - vagyis,  ahogy ezt már régen gyanítjuk: SZÍNLELT PÁLYÁZTATÁS FOLYIK az állami földek ügyében.

Az NFA törvényben lefektetett, a törvény rendelkezése szerint kötelezően alkalmazandó birtokpolitikai irányelveket pedig nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni, mert a törvény nem szab meg prioritási sorrendet, így tehát akár egy építési vállalkozás is nyerhet a föld pályázaton - mint ahogy nyert is a Mező Vidék Bt.

Az, hogy a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság alkotmányos védelemre méltó érték, a bíróság figyelmen kívül hagyta. (http://www.ajbh.hu/kozlemenyek/-/content/10180/3/az-ombudsman-szerint-kishantos-melto-az-alkotmanyos-vedelemre)

Egy másik építési vállalkozást is kiemelten támogatott az NFA - a Mészáros és Mészáros építési vállalkozás által alapított Búzakalász 66 Kft 1327 hektár állami földet nyert Fejér megyében és további 3 birtoktestet kapott pályáztatás nélkül (http://kielegyenafold.hu/angyan_jelentesek.php...id=12180).

Mészárosék és Flierék, akik szintén nyertesek a föld pályázatokon - ma Orbán Viktorral ünnepelték Felcsúton a több száz milliós beruházásuk avatását: http://www.hirado.hu/videok/"video=289264

A történtek hiteles képet adnak a mai magyarországi állapotokról.

Ács Sándorné

Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 11. 18.

© 2013 Kié legyen a föld?