Negyven év alatti" - Külön is kaphatna állami földeket

Külön földpályázati lehetőséget kapnának a negyven év alatti fiatal gazdák az állami földek hasznosításakor – erről tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Agrya-Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége vezetőivel. Egyszerűsödhet a vágópontok hatósági engedélyezése is.


Az Agrya által összefogott fiatal gazdák jelentik a magyar mezőgazdaság legfontosabb utánpótlását - mondta Fazekas Sándor az Agrya vezetőivel folytatott találkozó után.


A megbeszélésen szóba került, hogy a stratégiai együttműködés jegyében a minisztériummal közösen külön földpályázati kört alakítanának ki a 40 év alatti gazdáknak, valamint tovább egyszerűsítenék a vágópontok hatósági engedélyezését. A miniszter fontosnak nevezte az agrár pályaorientációs programokat, benne a meglevő projektek segítését és új átfogó tervek indítását – derül ki a tárca közleményéből.


Az Agrya ma csaknem 4 ezer aktív fiatal gazdát fog össze. A miniszter hangsúlyozta, ez azt mutatja, hogy a fiatalok lehetőséget látnak a magyar vidékben, valamint előszeretettel viszik tovább családjuk hagyományait, gazdaságát.

Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 11. 28.
Cikk forrása

© 2013 Kié legyen a föld?