LMP: az államfő ne írja alá a földtörvényt

LMP: az államfő ne írja alá a földtörvényt

Forrás: hirado.hu
2013. 06. 22.

A párt arra kéri a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a pénteken megszavazott földtörvényt - jelentette be sajtótájékoztatóján Lengyel Szilvia LMP-s politikus, független országgyűlési képviselő Budapesten.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett: pénteken botrányos körülmények között fogadták el azt a földtörvényt, amely meghatározó jelentőségű Magyarország és a magyar vidék számára.

Az LMP a vidék népességmegtartó erejéért aggódik, a vidéki megélhetés jövőjéért, ezért reméli, hogy Áder János köztársasági elnök a gazdák és magyar vidék mellé állva nem írja alá ezt a törvényt - mondta.

Az LMP álláspontja szerint a név szerinti szavazás a házszabály lényeges eljárási rendelkezése, amelyet bármely képviselőcsoport kérésére biztosítani kell, így azt a levezető elnök nem bírálhatja felül. Az ellenzéki párt szerint emiatt a földtörvény elfogadása komoly aggályokat vet fel.

Az LMP a vidék megélhetéséért aggódva segélyvonalat indított az állami földpályázatokon hátrányos helyzetbe kerülő gazdák számára. A párt szakértői jogi tanácsadást, nyilvánosságot biztosítanak a jelentkezők ügyeinek.

A gazdák a www.lehetmas.hu/anyafold weboldalon kaphatnak bővebb információkat, illetve jogi segítséget. Jövő héttől országosan terjeszteni kezdik az LMP Lámpás című újságját is - ismertette Lengyel Szilvia.






Cikk megjelenésének dátuma: 2013. 06. 27.

© 2013 Kié legyen a föld?