Az MSZP és az LMP is országosan vizsgálná a földmutyit

A Lehet más a Politikával már kapcsolatba léptek olyan hortobágyi gazdák, akik veszítettek a földpályázatokon. Az MSZP szerint máshol is ugyanígy mutyiztak a pályázatokkal.


Gőgös Zoltán, a Magyar Szocialista Párt agrárpolitikusa jelezte, örül, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) Orbán Viktor miniszterelnök kérésére végre vizsgálni fogja azt, ami a Hortobágy legelőivel történik. A politikus szerint sajnálatos, hogy az ország más részein lezajlott "földmutyik" esetében ...nem volt ennyire lelkes.... Gőgös a múlt héten követelte, hogy vizsgálják a térség földpályázatait, mert a kiírás nem veszi figyelembe a jelenlegi földhasználók érdekeit. Akkor még a Kehi nem akart foglalkozni az üggyel.


Lengyel Szilvia, a Lehet más a Politika párt képviselője, közleményében szintén üdvözölte, hogy a Kehi végre nyomozni fog, és ő is szorgalmazta, hogy az ország többi táján is nézzen körül a hivatal.


"A vesztes tenyészetők azt panaszolták, hogy ismerik egymást, a helyi adottságokat gazdasági és egyéb szempontokból, a kisebb területek 80 százaléka, a nagyobbak 100%-nál nyertek olyanok, akik nem rendelkeznek elegendő állatállománnyal a terület feltöltésére" - mondta el Lengyel a VS.hu-nak. A szakpolitikus hozzátette, a párt honlapján elérhető "Anyaföld" jogsegélyvonalon több hortobágyi gazda kérte a segítségüket, és arról számoltak be, hogy szinte minden esetben a kormányzathoz közel állók nyertek a tendereken, tehát konkrét példákról is tudomásuk van.


Lengyel Szilvia azt is elmondta, hogy az országból érkezett összes bejelentéssel  foglalkoznak, ezekből majd publikálnak egy saját anyagot, de bíznak abban, hogy a "Kehi vizsgálata nem csak egy kampányfogás, és értékelhető, komolyan vehető eredményre jut majd....






Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 01. 31.
Cikk forrása

2014. január

© 2013 Kié legyen a föld?