IGAZSÁGOT BÖCSÖDI GERGELYNEK!

Mai hír, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság első fokon pénzbüntetésre ítélte Böcsödi Gergely fiatal kajászói családi gazdát. (http://nol.hu/belfold/fizetnie-kell-a-kisemmizett-gazdanak-1502527)


Ő egy azok közül, akiknek a kormány azt ígérte, hogy az állami földek az ő boldogulásukat fogják szolgálni. Pénzt, fáradságot nem kímélve pályázott… de nem nyert. A helyi gazdák helyett egy kápolnásnyéki nádarató, tetőfedő – a közigazgatási államtitkár szomszédja nyert, és a milliárdos Mészáros család. Korábban egyik nyertes sem foglalkozott mezőgazdasággal… Kiss Árpád törvénytelenül nyert pályázatot.


Böcsödi Gergely tiltakozásul felszántotta, és napraforgóval bevetette a törvénytelenül elnyert területet. Nem kárt okozott, hanem pénzt, és munkát fektetett a területbe – értéket teremtett.


A büntetést a bíróság a vagyonőrök költségeire szabta ki , akik „biztosították” a területet a napraforó vetés elpusztításáig. A magyar földvagyon kezelői számára a vetés elpusztítása magától értetődő cselekmény…


Csakhogy a napraforgó nem ellenség. A napraforgó az élet rendje szerint kikel, növekedik, majd termést hoz, melyet be lehet takarítani, el lehet adni. Jövedelem keletkezik belőle.


A napraforgó ellen magánhadsereggel felvonulni és elpusztítani esztelen, élet ellenes cselekmény. Károkozás. Egy meglévő érték elpusztítása, akárcsak Kishantoson…


Az NFA és az azt felügyelő földügyi biztos feladata a pályázati eredmények felülvizsgálata lett volna. Visszavonni a hibás pályázatot, ahogy ez végül megtörtént –  a kajászói gazdáktól elnézést kérni, és nekik adni a földeket,  akik nem nyerészkedni, hanem megélni szeretnének a földből a helyi közösség javára. A napraforgóról pedig tárgyalni kellett volna, nem elpusztítani.


A mai ítélet jelzés, hogy Magyarországon ma valami nagyon nincs rendben! Az igazságszolgáltatással valami nagyon nincs rendben! Itt minden az emberek ellen, néhány kiváltságos érdekében működik.


Ez így nem maradhat!


Igazságot Böcsödi Gergelynek!


Mezőfalva, 2014. december 5.

Ács Sándorné






Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 12. 05.

© 2013 Kié legyen a föld?