Ne kelts hangulatot, mert félpályásan útlezárunk!

Demonstrálnak a Hortobágyon legelőhöz jutó gazdák a 33-as úton.

Félpályás útlezárással járó demonstrációt tartanak ma Tiszafürednél, a 33-as út Debrecen felé vezető oldalán azok a gazdák, akik a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság haszonbérleti pályázatain állataik számára ...jogszerűen legelőhöz jutottak.... Ezt Márkus László, az egyik szervező közölte a Magyar Távirati Irodával, hozzátéve, az esemény mottójául az "Elég volt a szocialisták hangulatkeltéséből a Hortobágyon!"

A szervező szerint Gőgös Zoltánra, az MSZP országgyűlési képviselőjére rágtak be ennyire, aki azt állította, hogy "hátszéllel" olyanok nyertek a pályázaton, akiknek semmi közük a földhöz. Márpedig ők "ezt a valótlanságot visszautasítják mindazon gazdák nevében, akik a magyar termőföld okszerű, természetbarát művelését és védelmét élethivatásuknak tekintik".


A tíz órától tartó antigőgösözésben mintegy kétszáz gépjármű és kétszázötven ember vonult fel az útra zászlókkal, transzparensekkel, és még további traktorokat, személygépkocsikat várnak. A demonstráció délután három óráig tart a szervezők szerint. A forgalmat rendőrök irányítják.









Cikk megjelenésének dátuma: 2014. 02. 03.
Cikk forrása

2014. február

© 2013 Kié legyen a föld?